Hvordan velge riktig varmepumpe?

Totalpakken med kjøp og installasjon av varmepumpe kan for mange oppleves som en stor investering, og da er det viktig å vite at du har tatt de riktige avgjørelsene og valgt rett varmepumpe til din bolig. 

De økonomiske besparelsene du får ved installasjon av varmepumpe sammenlignet med tradisjonelle oppvarmingskilder som panelovner, ved- og oljefyring, gjør varmepumpen til en god og langsiktig investering som du ikke vil angre på. 

Med en hyggeligere strømregning, sesong etter sesong, har du nedbetalt den opprinnelige investeringen i løpet av få år. Da sitter du igjen med en kostnadseffektiv oppvarmingsløsning til stor glede for husstanden, miljøet og lommeboka. 

Viktige faktorer ved valg av varmepumpe 

Når du skal gå til innkjøp av varmepumpe til din bolig, er det flere avgjørende faktorer du bør ta stilling til. Velger du riktig varmepumpe i forhold til nettopp ditt bruksområde og behov, vil du få en kostnadsbesparende, effektiv og miljøvennlig oppvarmingsløsning i mange år fremover. Dette valget kan imidlertid oppleves som en utfordring for mange førstegangskjøpere. Vi har ekspertisen og rådene for å hjelpe deg. 

Det er viktig å anskaffe en varmepumpe som passer til dine behov og eksisterende forhold. For å få til dette, anbefaler vi at du tar stilling til følgende faktorer:

Størrelse på bolig og planløsning 

En av de mest avgjørende faktorene ved valg av varmepumpe, er naturligvis hvor stort areal som skal varmes opp på kalde vinterdager. I de fleste tilfeller er det en sammenheng mellom hvor stor boligen er og hvilken varmepumpe du bør gå til anskaffelse av. Det er imidlertid viktig å vurdere boligens planløsning. Med mange rom og etasjer som skal varmes opp, kan det for eksempel være mer hensiktsmessig med to små varmepumper fremfor én stor. 

Geografi og temperaturforskjeller

Her i Norge forekommer det store temperaturvariasjoner avhengig av sesong og hvor i landet du befinner deg. Lenger nord og i innlandet befinner du deg i det vi kaller kald klimasone. Det er i disse områdene vi ser de mest ekstreme temperaturene, og med dette øker effektbehovet i en varmepumpe fort opp til et sted mellom 3 til 7 kW. 

Installasjon og montering 

I tillegg til hvor stor og kraftig varmepumpe som er nødvendig for å varme opp boliger av ulik størrelse og standard, vil den enkelte bolig også kunne stille bestemte krav til installasjon. 

Det vanligste for luft-til-luft varmepumper er montering oppe eller nede på vegg. Spesielle forhold,som skråtak eller innredning i boligen,kan likevel innebære at en noe mer atypisk installasjon gir best resultat. 

Vi leverer også gulvmodeller. Disse har ofte en mindre synlig montering og flere valgmuligheter når det kommer til å inkorporere varmepumpen i rommet. Gulvmodeller er som regel litt større enn veggmodellen. Dette betyr at du kan varme opp boligen på lavere hastighet og med mindre støy fra innedelen. 

Ofte ser vi at kunder har muligheter for en praktisk plassering av varmepumpen som de selv ikke har tenkt på. For å finne den mest hensiktsmessige løsningen for din bolig, kan det derfor lønne seg at profesjonelle vurderer forholdene. Vi kommer gjerne på befaring til din bolig. 

Isolasjon og standard 

Det vil også være forskjeller basert på hvor godt boligen er isolert. Boligens standard og kvalitet på isolasjon vil derfor være avgjørende faktorer som må ses i forhold til temperaturforhold der du bor. Her kan det være fordelaktig med en profesjonell vurdering fra fagfolk. 

 

Våre ulike varmepumper har mange gode egenskaper. Les mer om våre leverandører og modellene vi kan levere her.

 

 

Aircondition

Vi hjelper deg å velge riktig varmepumpe til ditt hjem 

Alfreds Elektroservice tilbyr et bredt utvalg innen ulike typer varmepumper fra kjente og velrenommerte produsenter som Mitsubishi Electric, Panasonic, og Daikin.

Vi har lang erfaring med varmepumper og kommer gjerne på en gratis befaring til din bolig. Da ser vi blant annet på boligens størrelse, plassering av varmepumpen og hvilken type som er mest hensiktsmessig for ditt hjem. Vi kan også komme med forslag og pristilbud på varmepumper som vil fungere optimalt for ditt hjem. 

Vurderer du å gå til anskaffelse av varmepumpe? Vi bistår med rådgivning, og vi stiller med serviceinnstilte medarbeidere og F-gass sertifiserte montører. Vi leverer også en totalpakke med elektriker. Det betyr at du enkelt og greit kan kjøpe varmepumpe og få den montert, uten å måtte forholde deg til flere aktører. 

Kom gjerne innom oss i Olav V’s gate 98B og se vår utstilling av varmepumper. 

Ta kontakt med oss for mer informasjon eller send oss en henvendelse på mail.