Hva er en varmepumpe?

Varmepumper sørger for en jevn og effektiv fordeling av varme i boligen, uansett sesong. Dette sørger for økt komfort, uten å gå på bekostning av strømutgiftene. Vi får ofte henvendelser fra kunder som skal kjøpe sin første varmepumpe. De har hørt positive ting om varmepumpen fra venner og familie, og har lyst til å investere i en selv. Men hva er egentlig en varmepumpe og hvordan fungerer den? I denne artikkelen tar vi en gjennomgang av det du trenger å vite, slik at du kan ta et informert og veloverveid valg når du skal investere i din nye varmepumpe.

Slik fungerer en varmepumpe 

Varmepumpen er en maskin som ved hjelp av elektrisitet omdanner energien rundt oss til varme eller kulde. Energien som brukes hentes som oftest fra lufta utendørs eller vann. Den vanligste typen varmepumpe som brukes i boliger bruker luft som energikilde. 

En varmepumpe avgir mer energi til oppvarming eller kjøling enn det den bruker selv. Dette sørger for at varmepumpen er et miljøvennlig og energieffektivt alternativ til andre oppvarmingssystemer. Som et utgangspunkt kan vi si at 1 kWh med elektrisitet gir mellom 2 og 5 kWh med varmeenergi fra en varmepumpe, avhengig av hvilken varmepumpemodell som brukes. 

 

Du kan lese mer om de ulike varmepumpene vi kan levere her.

Luft-til-luft varmepumper fra Alfreds Elektroservice AS 

Alfreds Elektroservice AS har spesialisert seg på salg og montering av luft-til-luft varmepumper, som er den vanligste varmepumpen i Norge. Denne typen varmepumpe henter energi fra luften utendørs, og bruker den til å varme opp inne. At varmepumpen bruker uteluft til å varme opp boligen, betyr at du har energikilden tilgjengelig overalt. 

 

En luft-til-luft varmepumpe består av én innedel og én utedel som er koblet sammen med et rør for arbeidsmediet og en elektrisk kabel. I tillegg er det festet en kondensvannslange fra innedelen. Rør og kabler blir samlet og skjult i kanaler på husets kledning. 

Hvor bør varmepumpen monteres?

Det mange lurer på når de spør oss om varmepumper, er hvor det er mest hensiktsmessig å plassere varmepumpens innedel og utedel. Det er mange som ønsker å skjule innedelen så mye som mulig. I noen tilfeller kan dette gjøre at varmepumpen ikke fungerer optimalt. 

Her kan du lese mer om hva du bør tenke på når du skal velge varmepumpe

Det er en stor jobb å sørge for jevn varme og god komfort til en bolig, og derfor er det viktig at den plasseres på en fornuftig plass. Vi har lang erfaring med montering av varmepumper, og kommer gjerne på en gratis befaring i din bolig. Da hjelper vi deg med å finne den beste plasseringen for varmepumpen. Vi kan også bidra med gode råd, i tillegg til forslag til hvilken pumpe du bør velge og prisoverslag. 

Det er mange fordeler med å montere varmepumpe: 

Ikon - sol og snøflak

Jevn temperatur, uansett sesong

Varmepumper sørger for en jevn og effektiv fordeling av varme i boligen, uansett sesong. Dette sørger for økt komfort, uten å gå på bekostning av strømutgiftene.

Ikon, vifte i hus

Et bedre inneklima 

Luft-til-luft varmepumper filtrerer bort støv og partikler mens den sørger for en jevn varme i boligen. Dette kan sørge for et astma- og allergivennlig inneklima med mindre pollen og støv, og renere luft sammenlignet med vedovner og elektrisk fyring. 

Ikon - Aircondition med varm og kald lut

Kan både varme opp og kjøle ned luften 

Med luft-til-luft varmepumpe kan du både varme opp boligen på kalde vinterdager, og kjøle den ned på varme sommerdager. Dette skjer ved at varmeprosessen reverseres og fuktighet i luften kondenseres til vann i varmepumpens innedel. 

Ikon, fjernstyring av aircondition

Smart og praktisk fjernstyring 

Våre varmepumper leveres med smart og brukervennlig fjernstyring av temperatur, modus og viftehastighet. Det betyr at du enkelt kan styre temperaturen i hjemmet slik du vil ha det, og spare ytterligere strøm når du er på reise eller ikke er hjemme. Nyere modeller leveres ofte med innebygget WiFi og kan styres med smarttelefon, slik at du enkelt kan inkorporere varmepumpen i et smarthus-system. 

Ta kontakt med oss 

Alfreds Elektroservice AS har over 12 års erfaring med salg, montering og service av varmepumper i Bodø og omegn. Våre kunnskapsrike og hyggelige montører vet hva som skal til for å få en varmepumpe som fungerer optimalt i mange år framover. 

Ta kontakt med oss i dag for en gratis befaring og forslag til hvilken varmepumpe som passer perfekt til dine behov!